Valet handlar om värderingar och det finns fortfarande tid att rösta!

När jag skriver detta har snart halva valdagen gått. Det betyder att halva valdagen återstår. Jag vill vädja till dig som ännu inte röstat att göra det.

Jag vill be dig att stå upp för freden och människan och vår framtid genom att rösta på ett demokratiskt parti – all kraft behövs för att mota bort de mörka krafter som vill söndra och splittra med sitt hat och sin rädsla. Det finns de som dör för rätten till demokratiska val. Vi här i Sverige har denna fantastiska möjlighet och rättighet. Använd din rösträtt, annars använder någon annan din tystnad. Vallokalerna är öppna till kl 21 i kväll. Din röst är värdefull.

Om du bestämt dig för att rösta men ännu inte gjort det så vill jag berätta varför Folkpartiet är det självklara valet för mig.

Jag är socialliberal då det för mig är grundläggande att vi var och en får vara de vi är och då jag tror vi är kapabla att fatta våra egna beslut och forma våra liv själva, då jag anser att vi ska ha ett samhälle som möjliggör för oss alla att vara de vi är genom en gemensamt finansierad välfärd och då Folkpartiet tydligt står upp för mänskliga rättigheter, mångfald och internationell solidaritet.

Varför EU?

För mig är Europeiska Unionen  framför allt ett fredsprojekt. I Folkpartiet säger vi Ja till Europa för att vi tror på samarbete och för att vi vill ha mer samarbete. Dels för att vi ser att många av de utmaningar Europa står inför kräver gemensamma lösningar men också för att skapa ännu bättre förutsättningar för framtida visioner för en bättre miljö där vi värnar klimat och djur, arbete och jobb för att kunna säkra och bygga ut välfärden. Vi vill arbeta för att avskaffa barnaga inom hela EU, vill vi bekämpa människohandel och trafficking, vi vill öppna lagliga vägar in för asylsökande.

Varför ska du så rösta på mig? Varför ska du kryssa elvan?

Om du liksom jag tror på människan och vår möjlighet att påverka och förändra vår framtid. Om du liksom jag menar att det faktum att alla människor är lika i värde och rättigheter tydligare behöver synliggöras i praktisk politik.

Om du liksom jag brinner för jämställdhet – att kvinnor tjänar lika mycket som män, har halva makten över de politiska besluten och fullt bestämmande över sina egna kroppar. Om du liksom jag tycker det är en självklarhet att alla ska ha rätt att visa sin kärlek, att gifta sig och att bilda familj oavsett sexuell läggning eller könsidentitet. Om du liksom jag tycker att ålder är en siffra och att vi inte skall diskriminera någon utifrån vilket år man är född eller hur länge man levt. Om du liksom jag tycker det är en självklarhet att alla oavsett etnisk bakgrund eller hudfärg ska ha samma rättigheter. Om du liksom jag brinner för att personer med funktionsnedsättning ska ha samma rättigheter och möjligheter som andra och att vi ska utgå från Design för alla när vi skapar det gemensamma samt tycker det är av grundläggande betydelse att arbeta för att sprida den personliga assistansen och stänga Europas institutioner. Om du liksom jag menar att ingen ska diskrimineras eller behandlas annorlunda utifrån sin religion eller trosuppfattning.

Om du liksom jag menar att det som förenar oss människor är större än det som skiljer oss åt och att mångfald är en rikedom.

Ja – då ska du kryssa mig, nummer 11 på Folkpartiets lista.                Maria Johansson annons

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: