Maria Johansson – Europa bygger på mänskliga rättigheter och mångfald.

”Vet inte de som i dag kallar sig nazister att omkring 6 miljoner judar mördades, att ett oräkneligt antal romer miste livet, att psykiskt och fysiskt handikappade utsattes för ”dödshjälp”, att homosexuella sattes i koncentrationsläger eller kastrerades, att böcker brändes på bokbål, att konst klassades som ”degenererad”, att yttrandefriheten upphörde?” Frågan ställs av farbror Hans, uppvuxen i Holland under andra världskriget, i Anders Q Björkmans krönika i söndagens SvD.

Läs min text på Järfällabloggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: