Processen från nomineringar, via internt provval, till valberedningens förslag till lista och slutligen Partirådets fastställande av Folkpartiets valsedel inför europaparlamentsvalet den 25 maj var oerhört spännande.

Först vill jag säga stort grattis Marit Paulsen, Cecilia Wikström och Jasenko Selimovic till topplaceringar i både provval och på den slutliga listan. Fantastiska kandidater!

Jag vill också tacka alla partimedlemmar som röstade på mig i provvalet. Att som i princip ny komma på 21a plats av 114 kandidater är så mycket bättre än jag vågade hoppas på.

När så valberedningen lade sitt förslag hade de flyttat upp mig hela tio placeringar, till plats 11 och partirådet fastställde listan enligt detta. Så där finns jag – stolt på plats 11. Tack för förtroendet!
Stolt 11
Fotot av mig, taget i Andrakammarsalen i Riksdagen, togs av Madeleine Sjöstedt precis när Partirådet klubbat min listplacering.

Kryssa mig om du vill ha en europaparlamentariker som brinner för mångfald och mänskliga rättigheter, som arbetat funktionshinderpolitiskt i mer än ett decennium och som själv har erfarenhet av att leva med funktionsnedsättning.
Nu laddar vi för en EU-valrörelse och ett valresultat för mänskliga rättigheter, mångfald, samarbete och fri rörlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: